26. sep. 2024 kl. 17:28
47 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Torsdagens obligationer: Volatil rente sluttede tæt på uæ...

En par amerikanske nøgletal satte torsdag renten i svingninger. Mens en mindre stime af taler fra topfolk i centralbankerne i Europa og i USA gik lettere upåagtet hen.

Slutfacit ved dansk børslukketid var en rente på den toneangivende danske tiårige statsobligation på 2,06 pct., som var 2 pct. under lukkeniveauet onsdag eftermiddag men uændret i forhold til åbningsrenten torsdag morgen.

I mellemtiden nåede renten op i 2,07 pct. og ned i 2,03 pct.

Men hensyn til makronyheder vendte handelsdagen den tunge ende nedad med den tredje opgørelse af udviklingen i den amerikanske økonomi og udviklingen i privatforbruget i andet kvartal og tilgangen af nytilmeldte ledige i USA.

Væksten i amerikansk økonomi viste sig lidt større end ventet af økonomerne - 3,0 pct. mod 2,9 pct. som i den forudgående opgørelse. Og samtidig var det lidt færre nytilmeldte ledige i sidste uge end antaget. 218.000 mod 223.000. Omvendt udviklede privatforbruget sig lidt svagere end ventet.

Det fremgik af Bloomberg News.

De mange taler fra blandt andre chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, fik ikke den store effekt i nyhedsbilledet eller på rentekurven.

.\\˙ MarketWire



Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: [email protected] , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her