22. jul. 2024 kl. 17:50
34 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Europa/lukning: Biden-exit sikrede positiv vending efter ...

Fem minusdage i træk blev mandag afløst af fremgang på de europæiske aktiemarkeder.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,9 pct. til 514,8 efter årets største ugentlige fald i sidste uge.

De europæiske aktiehandlere tog overvejende positivt mod søndagens dramatiske sceneskrift i den amerikanske præsidentvalgkamp, hvor Joe Bidens aflyste sit kandidatur og dermed øget muligheden for en demokratisk sejr over Republikanernes Donald Trump og hans vicepræsidentkandidat J.D. Vance.

- Hvis der er en marginal stigning i udsigten til en demokratisk sejr, vil det være positivt for europæiske aktier. En Trump-Vance-sejr er potentielt vanskelig for europæiske aktier givet America-first-dagsordenen, siger Richard Flax, investeringschef hos Moneyfarm til nyhedsbureauet Reuters.

SCHWEIZISKE BELIMO INDE I VARMEN

På selskabsniveau blev ugens første handelsdag sig positivt for schweiziske Belimo der producerer varme-, ventilations- og klimaanlæg, og som har leveret en opjustering efter et stærkt første halvår. Aktien steg 17,6 pct. i Zürich.

Det er det stærke salg i første halvår, der ifølge Bloomberg News er årsagen til opjusteringen. Der ventes nu en salgsvækst en smule over den hidtidige prognose på 9 pct. på længere sigt.

Med i toppen af det europæiske aktiemarked var også britiske Rentokil, som steg 7,8 pct. efter rygter om, at den tidligere topchef i BT - British Telecom - Philip Jansen skulle være i forhandling med flere kapitalforvaltere om at købe skadedyrsbekæmperen.

Britiske Ocado steg 12,2 pct. efter oplysning om, at den amerikanske supermarkedskæde Kroger har lagt en ordre på en bred vifte af automatiseringsteknologi til kædens varelagre.

RYANAIR I TURBULENS

Anderledes sørgmodig udviklede det sig det irske lavprisflyselskab Ryanair, som tabte 17,2 pct. efter fremlæggelse af et skuffende kvartalsregnskab.

Ryanair venter betydeligt lavere billetpriser i sommerperioden, efter at indtægterne fra billetsalget i første kvartal faldt 15 pct. i gennemsnit. Og regnskabet for første kvartal landede milevidt fra markedets forventninger. Omsætning gik uventet tilbage med 0,5 pct. til 3,63 mia. euro, men der var ventet 3,92 mia. euro af analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Den hårde landing for det irske selskab trak konkurrenten Easyjet med ned. Den britisk flyaktie faldt 7,1 pct., og den britiske rejsekoncern TUI tabte 4,1 pct.

.\\˙ MarketWire



Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

23. maj 2024 kl. 15:00

NVIDIA overgår alle forventninger

NVIDIA overgår alle forventninger
19. jun. 2024 kl. 11:00

Ny konge på aktiemarkedet

Ny konge på aktiemarkedet
30. apr. 2024 kl. 12:00

Sydinvest vinder europæisk pris

Sydinvest vinder europæisk pris
06. jun. 2024 kl. 15:40

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019
06. maj 2024 kl. 12:00

Tabte aktiemarkedet pusten?

Tabte aktiemarkedet pusten?
11. jun. 2024 kl. 12:00

Reportage: Japan begynder at rykke på sig

Reportage: Japan begynder at rykke på sig

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her