22. jul. 2024 kl. 15:40
40 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

USA/åbning: Biden-exit behager, ugen indledes i plus

På det amerikanske aktiemarked har handlerne fået rigeligt at forholde sig til efter søndagens meganyhed om Joe Bidens exit fra det amerikanske præsidentvalg til fordel for sin vicepræsident, Kamala Harris.

Vurderingen er, at aflysningen af den nuværende præsidents kandidatur vil øge demokraternes mulighed for at vinde over Donald Trump i november, og den mulighed opfatter handlerne som positiv.

På børserne i New York stiger de tre toneangivende indeks mad 0,8 pct. for det brede S&P 500, det teknologidominerede Nasdaq stiger 1,1 pct., og for de store aktiers Dow Jones-indeks er stigningen på 0,4 pct.

Dermed tegner der sig en vending efter sidste ugens mistrøstige udvikling med tab til de tre indeks på 0,7-0,9 pct. fredag og det stejleste ugentlige fald for Nasdaq og S&P 500 siden midten af april, da investorerne roterede ud af de dyre teknologiaktier.

HARRIS HAR EN CHANCE

- Donald Trump er stadig den solide favorit til at vinde præsidentvalget, men odds i markedet tyder på, at han har en lidt lavere sandsynlighed for at slå Harris frem for Biden. Harris vil have en reel chance for at sælge sig selv til den amerikanske offentlighed i den anden præsidentdebat, der i øjeblikket er planlagt til den 10. september, selv om Trump-kampagnen skulle trække sig fra debatten, fordi Trump ikke ønsker direkte konfrontation med den tidligere advokat, siger Paul Ashworth, nordamerikansk cheføkonom hos Capital Economics, til nyhedsbureauet Reuters.

TEKNOLOGI EFTERSPØRGES IGEN

I mandagens indledende handel er der igen efterspørgsel efter de store teknologiaktier:

Meta Platforms, Alphabet og Apple stiger 1,3-2,2 pct.

Aktier i Trump-relaterede aktier som Trump Media & Technology Group og softwarefirmaet Phunware stiger henholdsvis 1,3 pct. og 0,9 pct.

Nvidia stiger 2,0 pct. i de første handler, efter at Reuters rapporteret, at AI-chiplederen arbejder på en version af sit nye AI chip-flagskib til det kinesiske marked, som ville være på linje med den nuværende amerikanske eksportkontrol.

Bank of America taber 0,2 pct., efter rapporter om, at Berkshire Hathaway har solgte omkring 33,9 millioner aktier i banken for omkring 1,48 mia. dollar over flere transaktioner i sidste uge.

Skuffende regnskab fra Verizon Communications koster telekoncernen et tab på 5,5 pct. i den indledende handel. Omsætningen landede på 32,8 mia. dollar mod ventet 33,0 mia. dollar, og antallet af internetbrugere steg mindre end ventet. Der var ventet en stigning på lige over 38.000, men selskabet rapporterede 28.000.

Og for sidste uges sorte it-får, cybersikkerhedsselskabet Crowdstrike, fortsætter tilbagegangen efter fredagens globale it-nedbrud forårsaget af en fejlbehæftet opdatering fra selskabet. Aktien taber 8,0 pct. i mandagens første handler efter et fald på 11,1 pct. fredag.

Senere på ugen kommer der med selskabsrelateret gang i nyhedsstrømmen med en syndflod af kvartalsregnskaber. Der i blandt fra Alfabetet og Tesla.

.\\˙ MarketWire



Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

23. maj 2024 kl. 15:00

NVIDIA overgår alle forventninger

NVIDIA overgår alle forventninger
19. jun. 2024 kl. 11:00

Ny konge på aktiemarkedet

Ny konge på aktiemarkedet
30. apr. 2024 kl. 12:00

Sydinvest vinder europæisk pris

Sydinvest vinder europæisk pris
06. jun. 2024 kl. 15:40

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019
06. maj 2024 kl. 12:00

Tabte aktiemarkedet pusten?

Tabte aktiemarkedet pusten?
11. jun. 2024 kl. 12:00

Reportage: Japan begynder at rykke på sig

Reportage: Japan begynder at rykke på sig

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her