19. sep. 2024 kl. 17:57
58 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Europa/lukning: Amerikansk rentenedsættelse gav aktieoptu...

Humøret var højt blandt de europæiske investorer torsdag, hvor en stor rentenedsættelse i USA sendte aktierne op.

- Vi kan lige nu ikke se en katalysator for fald, så vi nyder opturen, siger Steven Bell, der er cheføkonom hos Columbia Threadneedle, ifølge Bloomberg News.

Opturen betød også, at det tyske DAX-indeks for første gang steg til over 19.000 efter et plus på 1,5 pct.

Også det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks jagtede rekord, men den blev ikke indfriet, og indekset endte 1,4 pct. højere i 521,59.

Det var særligt de cykliske aktier, som nyder godt af fremgang i økonomien, der blev sendt op torsdag. Det gjaldt blandt andet industri- og forbrugsaktier.

Netop to tyske aktier i de kategorier vandt frem torsdag, hvor tøjproducenten Hugo Boss steg 5 pct. Endnu bedre gik det for Kion Group, der producerer gaffeltrucks og driver varehuse, og som så aktien vinde 6,2 pct.

Omvendt var stemningen mere afdæmpet blandt de defensive aktier, som kan være forsyning, telesektoren samt medicinalselskaber.

Her dykkede energiselskabet RWE med 3,8 pct., mens teleselskabet Vodafone smed 2,6 pct.

I USA besluttede Federal Reserve onsdag at sænke renten med 50 basispoint. Efterfølgende lød det fra centralbankchef Jerome Powell, at man forventer at sænke med det tilsvarende, inden året er omme.

Det signalerede centralbankens prognose - det såkaldte dot-plot - der viste, at centralbanken forventer at sænke renten med i alt 100 basispoint i år. Holder prognosen stik, peger det med al sandsynlighed på nedsættelser på hver 25 basispoint i november og igen i december.

- Der er altid risiko for, at man begår en fejl, men det ved vi først senere. Overordnet set har det løftet de europæiske aktier tilbage til rekordniveauer, siger Raphael Thuin, der er chefstrateg hos Tikehau Capital, ifølge Bloomberg.

Det franske indeks, CAC 40, steg 2,2 pct., mens FTSE 100 i Storbritannien steg 0,9 pct.

.\\˙ MarketWire



Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:[email protected], www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her