25. sep. 2024 kl. 12:00
1712 visninger

3 kvalitetsaktier med afkast og vækst

I udvælgelsen af de stærke aktier, der er en del af Sydinvest Kvalitetsaktier, ligger et stort stykke arbejde for at identificere nutidens vindere. Det har skabt resultater blandt andet pga. udvalgte selskaber.

Sydinvest Kvalitetsaktier har haft et rigtigt stærkt år med et absolut afkast på 18,08 %, hvilket er 1,93 %-point bedre end det brede marked (pr. 23.9.2024). Derudover ligger fonden også foran en lang række konkurrerende danske aktiefonde. 

Absolut afkast på 18,08 % fra 01.01.24 til 23.09.24

Der er to forklaringer på de flotte resultater. For det første har de markedsledende selskaber, som er en stor del af Sydinvest Kvalitetsaktier, haft et fantastisk år med solid vækst i indtjeningen og flotte kursstigninger til følge. 

Hertil kommer, at teamet bag Sydinvest Kvalitetsaktier har været i stand til at udvælge en række aktier, som har klaret sig ekstraordinært godt. Tre af de største bidragsydere til det flotte afkast er NVIDIA, Emcor og Hitachi.

NVIDIA (+133 %)

NVIDIA er langt foran konkurrenterne, og derfor tager NVIDIA i dag størstedelen af den vækst og profit, der er relateret til udbygningen af verdens AI-infrastruktur.

Amerikanske NVIDIA producerer nogle af verdens absolut mest avancerede mikrochips. NVIDIA har specialiseret sig i at producere grafikkort. Historisk set er de blevet anvendt i gamer-pc’er til at fremvise den bedst mulige grafik i computerspil. Men i dag anvendes de i stor udstrækning til at træne AI-modeller på grund af en GPU’s store regnekraft. 

Emcor (+101 %)

Det gode ved Emcor er, at det ikke er en ”one-trick pony”, men et spil på en lang række forskellige trends. Hertil kommer, at virksomheden historisk set har haft en høj, stabil indtjening og et stærkt aktionærfokus.  

Amerikanske Emcor er en entreprenørvirksomhed, som opererer i en lang række spændende nicher. Emcor specialiserer sig blandt andet i at opføre datacentre, fremstillingsfaciliteter for chipproducenter og medicinalvirksomheder. Ligeledes er selskabet stærkt inden for opførsel af ladestationer, store solcelleparker og batterifabrikker. Med andre ord er Emcor et spil på en lang række stærke globale trends som elektrificering, hjemflagning af fabriksfaciliteter, udbygning af AI infrastruktur osv. 

Hitachi (+86%)

Japanske Hitachi har i mange år været et søvnigt industrikonglomerat, men selskabet er for alvor vågnet op. Hitachi laver stort set alt, hvad man kan komme i tanke om – lige fra boremaskiner til togsystemer. 

Over de seneste år har Hitachi dog påbegyndt en oprydning, hvor ikke-strategiske og mindre profitable områder frasælges. Samtidig har selskabet investeret i og udbygget sin dataplatform, Lumada, som er blevet et væsentligt strategisk aktiv, som Hitachi anvender til at hjælpe sine kunder i deres digitale omstilling. Hitachi oplever stor vækst inden for dette område, og det er med til at omdanne Hitachi fra et gammeldags industriselskab til en moderne og mere software-centreret virksomhed. 

Kvalitetsaktier: Selskaber i førertrøjen
Læs også

Kvalitetsaktier: Selskaber i førertrøjen

Læs artikel

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,6
Baseret på 13 anmeldelser

Mest læste artikler

23. aug. 2024 kl. 06:00

Tilmelding til investormøder 2024

Tilmelding til investormøder 2024
12. aug. 2024 kl. 11:15

Ny trend i Sydinvest Megatrends

Ny trend i Sydinvest Megatrends
07. aug. 2024 kl. 12:00

Update på Sydinvest Formue-fonde

Update på Sydinvest Formue-fonde
23. aug. 2024 kl. 06:00

Stig Rossen: Kunsten at være til stede

Stig Rossen: Kunsten at være til stede
08. jul. 2024 kl. 11:10

Faldende renter og stigende aktiekurser i juni

Faldende renter og stigende aktiekurser i juni
05. sep. 2024 kl. 09:10

Aktiepanik i august

Aktiepanik i august