Opsparingerne er i stigende grad strømmet mod bæredygtige investeringer de senere år. Siden 2019 er tendensen accelereret voldsomt fra omkring 40 mia. dollars til ca. 190 mia. dollars ultimo 2020.

Stor stigning, men lille andel
Selvom det kan virke som en stor stigning i interessen for bæredygtig investering, fylder bæredygtige aktier fortsat kun ca. 5 – 7 % af de globale aktieinvesteringer.
”Den fortsatte lave andel af de samlede globale aktieinvesteringer understreger det potentiale, der er for langsigtet vækst,” forklarer seniorporteføljemanager Michael Thomassen. ”Som vi ser det, er bæredygtighed ikke et investeringstema for de kommende år. Det er et investeringstema for de kommende årtier.”

* Kilde: Bloomberg. Grafen viser de samlede investeringer i globale bæredygtige aktiebaserede ETF’er.
Ønske fra professionelle og private investorer
Det større fokus på bæredygtighed er dels drevet af politiske krav, dels af efterspørgsel fra selskabernes egne investorer. Der er en langsigtet statslig forpligtelse især i EU med fokus på grøn omstilling, og samtidig er der en stigende forbrugerbevidsthed på området. Nogle professionelle investorer har samtidig været tidligt ude med ønsket om at have en stor andel af bæredygtige selskaber i porteføljen.
Netop de seneste års stigende interesse understreger potentialet inden for bæredygtig investering. Og tager man de store politiske ambitioner i betragtning, er forventningen, at dette vil fortsætte lang tid frem.
Med den nye aktiefond Sydinvest Bæredygtige Aktier får investorerne en mulighed for at investere i bæredygtige selskaber (målt på E, S og G), hvor ambitionen bl.a. er at have en lavere CO2-udledning end markedet.
På dansk står ESG for miljø (Environmental), sociale forhold (Social) og god selskabsledelse (Governance)