18. sep. 2024 kl. 17:00
54 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Onsdagens obligationer: Rentestigning frem mod amerikansk...

Der var ikke mange impulser til obligationshandlerne onsdag, hvor det var aftenens amerikanske rentemøde, der blev holdt øje med.

Og for en gang skyld herskede usikkerheden på de finansielle markeder, om hvorvidt renten bliver sat ned med 25 eller 50 basispoint af den amerikanske centralbank onsdag aften efter dansk lukketid.

Onsdag steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 4 basispoint til 2,11 pct. efter en fremgang på 1 basispoint tirsdag.

- Al fokus er på aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank. Der er enorme forventninger til, at Federal Reserve leverer en stor rentenedsættelse på 0,50 pct.point. Leverer Fed kun en lille rentenedsættelse på 0,25 pct.point, kan det løfte markedsrenterne kraftigt og lægge en dæmper på mulighederne for en konverteringsbølge herhjemme, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank, i en kommentar.

På forhånd ser aktørerne på de finansielle markeder 59 pct. chance for, at den amerikanske centralbank kommer med en stor nedsættelse på 50 basispoint. Sker det ikke, vil renten givetvis blive sænket med 25 basispoint.

Det indikerer data fra CME Fedwatch.

Konsensus blandt økonomerne var inden rentemeldingen en nedsættelse på 25 basispoint til spændet 5,00-5,25 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire



Charlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:[email protected], www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her