12. jul. 2024 kl. 10:38
44 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Topdanmark/CEO: Vækst drevet af priser men også af bedre ...

Mens flere skader trækker ned i forsikringskoncernen Topdanmarks regnskab for andet kvartal, er et lyspunkt en stærkere udvikling i præmieindtægterne end ventet af analytikerne.

Den organiske vækst opgøres til 5,8 pct., og kvartalets samlede præmieindtægter løb op i 2857 mio. kr., mens analytikerne havde estimeret 2833 mio. kr.

Fremgangen er ifølge Topdanmarks administrerende direktør, Peter Hermann, drevet af "en god blanding" af både prisjusteringer, et bedre salg til nye kunder samt en bedre evne til at fastholde bestående kunder.

- Der er ikke nogen tvivl om, at vores fastholdelse faktisk ser rigtig fornuftig ud. Vi kan se, at de eksisterende kunder er glade for at være her, og vi har også en god kundetilfredshed.

- Vi har også et bedre salg, og så har der også været indekseringer og nogle prisstigninger på nogle af produkterne. Så vores samlede vækst er blandet af både prisstigninger og indeks, som sker i starten af året, men også et bedre salg og en bedre fastholdelse af eksisterende kunder, siger Peter Hermann i et interview med MarketWire.

Hvor meget af væksten udgøres af pris og indeksering?

- Det er nok en større andel end det andet, kan man så sige, fordi der har været nogle prisstigninger også i starten af året, så det udgør en større del end den anden del. Men det er en god blanding, siger Peter Hermann.

Mens der er god fart på væksten, så skæmmer høje erstatningsudgifter omvendt i regnskabet for andet kvartal.

Det presset det forsikringstekniske resultat ned i 410 mio. kr. fra 454 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Her havde analytikerne sat næsen op efter et resultat på 429 mio. kr.

Ifølge Peter Hermann, er der "lidt teknik", som gør, at andet kvartal kommer til at se lidt svagere ud på erstatninger, end det reelt er.

- Vi undervurderede skaderne i påsken, så der er nogle skader, vi havde i første kvartal - 30 mio. kr., der egentlig burde have været i regnskabet for første kvartal, men som er endt i regnskabet for andet kvartal.

- Så bliver andet kvartal relativt lidt dårligere, end det skulle have været, siger Peter Hermann.

Men større brande og dyrere bilskader rammer også andet kvartal.

- Vi er faktisk blevet ramt af fire gange så mange brandskader på privat over 5 mio. kr. Det har været meget tørt, specielt i maj, og der er vi altså blevet ramt af nogle større brande. Det betyder en hel del for sådan et kvartalsresultat, hvis man har fire gange så mange af flere brandskader.

- Og så har der været motorskader, som er blevet dyrere at reparere. Priserne på reservedele og arbejdslønninger er steget. Det er nogle af de ting, der trækker ned i skadesforsikringsresultatet, konstaterer Peter Hermann.

For at kompensere for den udvikling har Topdanmark henover første halvår hævet nytegningspriserne på bilforsikring med lidt over 10 pct.

- Samtidig er vi også i gang med at varsle prisstigninger på nogle af de eksisterende kunder. Effekten kommer ind over tid - både i resten af det her år, men også i næste år. Det kommer også an på, hvornår forsikringerne har fornyelsesdato, siger Peter Hermann.

.\\˙ MarketWire



Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

19. jun. 2024 kl. 11:00

Ny konge på aktiemarkedet

Ny konge på aktiemarkedet
23. maj 2024 kl. 15:00

NVIDIA overgår alle forventninger

NVIDIA overgår alle forventninger
30. apr. 2024 kl. 12:00

Sydinvest vinder europæisk pris

Sydinvest vinder europæisk pris
06. jun. 2024 kl. 15:40

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019
06. maj 2024 kl. 12:00

Tabte aktiemarkedet pusten?

Tabte aktiemarkedet pusten?
20. jun. 2024 kl. 15:00

Kan Japan få betydning for dit afkast?

Kan Japan få betydning for dit afkast?

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her