19. sep. 2024 kl. 17:04
39 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Torsdagens obligationer: Amerikansk rentenedsættelse gav ...

Der var små bevægelser på det danske obligationsmarked, hvor markedet skulle fordøje en stor rentenedsættelse i USA onsdag aften.

Til sidst endte det dog med status quo for renten på den ledende tiårige statsobligation, der således sluttede dagen i 2,11 pct. I løbet af dagen var der små skvulp, og den svingede i niveauet 2,10-2,14 pct.

Udviklingen fulgte rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som onsdag aften besluttede at sænke renten med 50 basispoint. Dermed blev der tale om en stor lempelse, hvilket også var spået.

Federal Reserves formand, Jerome Powell, fortalte onsdag, at sænkningen på 50 basispoint ikke skulle ses som en ny normal. Det blev understøttet af centralbankens prognose - det såkaldte dot-plot - der viste, at centralbanken forventer at sænke renten med i alt 100 basispoint i år.

Holder prognosen stik, peger det med al sandsynlighed på nedsættelser på hver 25 basispoint i november og igen i december. Aktuelt ligger renten nu på 4,75-5,00 pct.

Torsdag blev der i øvrigt afholdt rentemøder i Norge og Storbritannien, hvor nordmændene som ventet fastholdt renten på 4,50 pct. De signalerede i samme ombæring, at renten vil blive i samme niveau året ud.

Også i Storbritannien fastholdt centralbanken renten, og den ligger derfor uændret på 5 pct.

.\\˙ MarketWire



Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:[email protected], www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her