07. okt. 2024 kl. 08:00
3470 visninger

DSV: På vej mod nye højder

Stærke signaler fra DSV sender aktien mod nye højder. Selskabet er blandt de udvalgte aktier, som er at finde i Sydinvest Kvalitetsaktier. Men hvorfor ser vi muligheder i DSV?

DSV har i sidste uge annonceret, at det indeværende kvartal kører planmæssigt, og selskabet øger indtjeningsforventningerne til helåret. Herudover fortæller DSV, at den planlagte aktieudvidelse, som skal foretages til finansieringen af opkøbet af DB Schenker er på plads og er sket uden at give rabat. 

Dette er to stærke signaler, som fortæller, at DSV er på sporet, og at der er stor tiltro til det forestående opkøb af DB Schenker, som DB Schenkers bestyrelse godkendte tidligere på ugen.

Investering i DSV

I Sydinvest Kvalitetsaktier er vi investeret i DSV, da vi ser virksomheden som en af markedets klare vindere. Vi er tiltrukket af den høje og forholdsvise stabile indtjening samt den konsistente vækst og værdiskabelse, som DSV har skabt over tid. 

DSV driver en af verdens mest profitable logistikvirksomheder, som er skabt via store og transformative, men også meget værdiskabende opkøb. DSV har en række stærke konkurrencefordele, hvoraf de tre vigtigste er en benhård omkostningskultur, som gennemsyrer selskabet, et IT-system, der er konkurrenternes systemer overlegent, samt skalafordele.

Danske aktieinvestorer foretrækker stadig hjemmebanen
Læs også

Danske aktieinvestorer foretrækker stadig hjemmebanen

Læs artikel

Verdens største speditør

Med det forestående opkøb af DB Schenker har DSV udsigt til at blive verdens største speditør. Dette skaber endnu flere muskler og skala for DSV, og det vil i vores øjne medvirke til, at selskabets konkurrencefordele udbygges endnu mere. 

DSV har en stærk tradition for at håndtere store opkøb med bravur. Historisk set er DSV lykkedes med at øge indtjeningen til DSV’s eget niveau i de selskaber, de opkøber. Lykkedes det med DB Schenker, er der et enormt potentiale for at øge indtjeningen. Faktisk vil indtjeningen, hvis vi tager DSV’s egne udmeldinger for gode varer, vokse med hele 40 % i forhold til nuværende niveau.

Stærk langsigtet case

Udover det lidt mere kortsigtede potentiale fra opkøbet af DB Schenker ser vi også stærke langsigtede drivkræfter, der understøtter DSV’s fortsatte vækst. De globale forsyningskæder er i opbrud, drevet af tendenser som hjemflagning af produktion, øget handelsbeskyttelse, geopolitiske spændinger og dual sourcing. 

En sådan verden skaber mere forretning for DSV, da DSV’s hovedopgave i sidste ende er at løse logistiske udfordringer for sine kunder. Når disse udfordringer bliver mere komplekse, øges forretningsmulighederne for DSV alt andet lige.

Klar til næste vækstfase

Alt i alt ser vi DSV som en klar vinderaktie, der er i gang med at udbygge sin position. Samtidig er der både langsigtede drivere, som understøtter fortsat vækst samt et mere kortsigtet potentiale fra opkøbet af DB Schenker.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,3
Baseret på 41 anmeldelser