11. okt. 2024 kl. 12:00
133 visninger

Tillid til en blød landing

Sydinvest Kvalitetsaktier havde et stærkt kvartal, og vi er fortsat fokuserede på at identificere og investere i høj kvalitet, der kan levere stabil vækst og robust indtjening gennem de kommende udfordringer.

Tredje kvartal af 2024 var præget af stigende aktiekurser på de globale markeder. Baggrunden var hovedsageligt faldende renter, drevet af centralbanker, der begyndte at lempe pengepolitikken. Baggrunden var hovedsageligt faldende renter, drevet af centralbanker, der begyndte at lempe pengepolitikken. Markederne har nu i stigende grad tillid til en såkaldt "blød landing", hvor økonomierne undgår en alvorlig recession. Dog er der begyndende tegn på svaghed i det amerikanske arbejdsmarked, især blandt lavindkomstgrupper, der har brugt de opsparinger, de opbyggede under pandemien. Slutningen af kvartalet bød også på en markant nyhed, da Kina annoncerede, at man vil tilføre økonomien hårdt tiltrængte penge- og finanspolitiske stimuli, hvilket øgede optimismen på de globale markeder.

Ændringer i porteføljen

I løbet af kvartalet har vi gennemført en række omlægninger i porteføljen med henblik på at øge den samlede kvalitet. Den røde tråd har været at reducere eksponeringen mod cykliske og forbrugerrelaterede aktier, der er mere følsomme over for konjunkturudsving. Vi har solgt ud af aktier som Garmin, Lowe's, Henkel, Cognex og Zebra, som vi vurderer har større risici i nuværende markedsmiljø. I stedet har vi øget vores positioner i selskaber, som vi vurderer til at være af højere og mere stabil kvalitet, herunder Experian, Unilever og Pepsi. Disse virksomheder har stærke forretningsmodeller, der er mindre konjunkturfølsomme og har evnen til at levere stabile indtægter på tværs af markedsmiljøer.

Forventninger

Vi forventer, at de faldende renter vil fortsætte, da det svækkede arbejdsmarked og aftagende inflationspres vil skabe grobund for yderligere rentenedsættelser. Centralbankerne vil formentlig fortsætte med forsigtigt at lempe pengepolitikken for at understøtte vækst og samtidig undgå at overophede økonomien. Vi ser især muligheder for fortsatte kursstigninger i stabile sektorer, hvor vi har øget vores eksponering.

Risici

Selvom markederne er optimistiske omkring en "blød landing", er muligheden for en recession stadig til stede. Den amerikanske centralbank står over for en snæver balancegang, hvor man hverken må lempe pengepolitikken for meget eller for lidt. Geopolitiske spændinger fortsætter med at udgøre en risiko, især i Mellemøsten og Asien. Kinas annoncerede lempelser kan også få konsekvenser for globale råvarepriser, hvilket kan påvirke inflationstendenserne i den vestlige verden og komplicere centralbankernes arbejde. Samtidig kan det kommende præsidentvalg i USA medføre øget volatilitet på de finansielle markeder på den korte bane.
Alt i alt har Sydinvest Kvalitetsaktier haft et stærkt kvartal, og vi er fortsat fokuserede på at identificere og investere i høj kvalitet, der kan levere stabil vækst og robust indtjening gennem de kommende udfordringer.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

5
Baseret på 2 anmeldelser

Mest læste artikler

23. aug. 2024 kl. 06:00

Tilmelding til investormøder 2024

Tilmelding til investormøder 2024
07. okt. 2024 kl. 08:00

DSV: På vej mod nye højder

DSV: På vej mod nye højder
12. aug. 2024 kl. 11:15

Ny trend i Sydinvest Megatrends

Ny trend i Sydinvest Megatrends
25. sep. 2024 kl. 12:00

3 kvalitetsaktier med afkast og vækst

3 kvalitetsaktier med afkast og vækst
07. aug. 2024 kl. 12:00

Update på Sydinvest Formue-fonde

Update på Sydinvest Formue-fonde
23. aug. 2024 kl. 06:00

Stig Rossen: Kunsten at være til stede

Stig Rossen: Kunsten at være til stede